Dit is toch echt wel een klassieker, avocado met hollandse garnalen en een whiskeycocktailsaus. En toch als je het dan met verse hollandse garnalen doet, die je ook nog zelf moet pellen, wordt het wel extra lekker. In de haven van Scheveningen bij Roeleveld kun je vanaf donderdag ongepelde hollandse garnalen kopen. En dan ga je lekker pellen, koop en pel eventueel wat meer en maak ook de garnalenkroketten. En wat drink je hierbij? Zet hier eens een wat vollere Champagne naast, die doet het goed met de vettere avocado en de whiskeycocktailsaus.
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 rijpe avocado’s
400 gram ongepelde hollandse garnalen (of 150 gepeld)
200 gram mayonaise
80 gram ketchup
15 ml whiskey
citroen
Bereidingswijze
- Pel de garnalen en schenk jezelf vast een lekker glas bubbels in.
- Halveer de avocado’s, haal de pit eruit en hol de avocado’s uit. Snijhet vruchtvlees in stukjes
- Meng de mayonaise, ketchup en whiskey tot een mooie saus
- Meng de hollandse garnalen en avocado door elkaar en leg dit op het bord
- Doe wat van de whiskeycocktailsaus erbij op het bord. Op deze manier kan iedereen zelf bepalen hoeveel saus hij door de garnalen wil.
- Snij de citroen in 8 stukken en leg dit op het bord erbij. Bubbels in het glas en eet smakelijk