Over de Bubbelsclub

Wij van de Bubbelsclub zijn Adriaan en Laura, 2 gepassioneerde wijn- maar met name bubbelliefhebbers. In 2003 ging Laura voor het eerst naar het gebied Champagne en was direct verkocht. Eerst was dat met wat zoetere Champagnes, maar al snel werden dit mooie, volle en droge Champagnes.

In 2013 leerden we elkaar kennen en we spraken snel samen over het starten van een bedrijf op het vlak van bubbels, maar dachten dat dat allemaal best moeilijk zou zijn met accijnzen ed. We schoven het dus voor dan op de lange baan.

In 2014 tijdens de Route du Champagne en Fête in Polisot bij Champagne Moyat Jaury Guilbaud, konden we alleen meer concluderen dat we dat wel hele fijne Champagne vonden. Na een leuk en open gesprek met Laurent vroeg hij ons of we wellicht zijn wijnen wilden verkopen. Hier hebben we (heel kort) over nagedacht en volmondig JA op gezegd. De Bubbelsclub was geboren

.

We besloten toen wel gelijk dat we een paar dingen erg belangrijk vonden bij onze leveranciers:

  • dat ze van druif tot kurk alles zelf doen. Op deze manier krijg je de meest eigen wijnen.
  • dat het kleine wijnmakers zijn (tot ca 12 hectare). Deze wijnmakers worden door de grotere importeurs vaak vergeten, maar hun passie voor het product is bijzonder.
  • dat ze dat doen met respect voor de natuur. Zeker bij de kleinere huizen zien we dat zij van huis uit al meer kijken naar wat er op het land gebeurt en zo weinig mogelijk hulp-en gifstoffen gebruiken.
  • dat ze kenmerkend zijn voor de regio. Maw dat je de terroir en de druiven terug proeft in ieder glas.
  • dat ze een mooie prijs-kwaliteit verhouding bieden. We willen wel graag betalen voor een goed product, maar iets minder voor dure marketing.
  • dat wij de enige importeur zijn in Nederland. Omdat iedereen een eerlijke boterham moet kunnen verdienen, en er gelukkig ook een hele hoop wijnboeren zijn die mooie bubbels maken.

Waarom de naam Bubbelsclub?

Deze vraag krijgen we eigenlijk best vaak. Hoe kom je op de naam Bubbelsclub? We wilden bubbels en Champagne uit het een-keer-per-jaar-met-oud-en-nieuw-hoekje halen en zocht een naam die ook wat laagdrempeliger was. Daarnaast was ik vroeger dol op de Donald Duck club, dus de Bubbelsclub is zeker wel een ode hieraan. Maar ja dan heet je club…vragen mensen ineens of ze lid kunnen worden. Daar hadden we dan weer niet over gedacht, maar vonden we zeker wel zo leuk, dus nu kun je ook lid worden van de Bubbelsclub.

We noemen de Bubbelsclub geen uit de hand gelopen hobby, maar wel een uit de hand gelopen passie. Een passie voor lekker eten, lekker drinken, gezelligheid en tegelijkertijd mensen ook nog wat bij brengen over Champagne. En waarom ons motto is ” Maak van elke dag een bubbelsdag!”.

Tijdens proeverijen laten we mensen graag kennis maken met de verschillende smaken van de Champagnes. Net als met witte wijnen zijn bubbels ook een heel divers product, die het ook goed doen naast de maaltijd. En zelfs de grootste champagnehater kunnen wij nog een bubbel laten proeven, waarvan hij zegt…. ” ja, zo vind ik het wel lekker.”

Contactgegevens Bubbelsclub.nl

Menninckstraat 56
2583 BS Den Haag

Adriaan: 06-27379595
Laura: 06-34745920

KvK 72532629
BTW NL 859143752B01