Venkelsalade

Heerlijk als bijgerecht of gewoon als lunch, deze venkelsalade. Ons wijnadvies hierbij…de Bergeronneau Marion Cuvée Prestige. Omdat het zuurtje van de sinaasappel wel wat kan hebben, maar door het bakken van de venkel, hoeft het ook weer niet te fris te zijn.

Inrediënten (voor 4 personen-bijgerecht)

  • 2 venkels
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 80 gram rucola
  • 4 sinaasappels
  • olijfolie
  • 150 gram blauwe kaas
  • handje walnoten
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Snij van de venkel het kontje af. Halveer de knollen dan in de lengte en snij deze in hele dunne plakken.
  • Doe wat olijfolie in de pan en bak hierin de schijfjes venkel in enkele minuten. Maak op smaak met peper en zout.
  • Snij de ijsbergslag in dunne reepjes. Doe deze samen met de rucola in een kom.
  • Ontvlies de sinaasappel (https://www.youtube.com/watch?v=Vm6-FfRYXkw ) . Vang het sap op.
  • Voeg 3 eetlepels olijfolie toe aan het sinaasappelsap. Maak op smaak met peper en zout.
  • Snij de blauwe kaas in kleine stukjes.
  • Doe de sla in een kom, doe hierover de venkel en de sinaasappel en roer goed door. Voeg vervolgens de walnoot en de blauwe kaas toe. Tenslotte hier de dressing over… glaasje bubbels inschenken en eet smakelijk.