gedekte tafel met foto van bieten gazpacho met groene appel

Gazpacho van rode biet met zure appel

Gazpacho, de koude soep maar dan net even anders namelijk de rode bieten en zure appel. En soep met wijn is nou niet de meeste makkelijke combinatie. Beide zijn namelijk vloeibaar en bietjes zijn door de “aarde” smaak ook niet altijd even makkelijk te combineren. Maar het is toch gelukt met deze bieten gazpacho, gecombineerd met de Rosé Champagne van Gabriel Pagin.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 350 gram rode bieten (evt uit pot)

  • 75 ml milde yoghurt

  • 25 ml halfvolle yoghurt

  • 1 granny smith appel

Bereidingswijze

  • Kook de bietjes gaar
  • Snij de bietjes in stukken en doe dit samen met de 75 ml yoghurt en een beetje water in de blender en maal het fijn tot je een dikke soep hebt.
  • Snij de appel in kleine reepjes
  • Doe de soep in een kom of glaasje, doe wat van de halfvolle yoghurt erin druppel en doe de zure appel hierop
  • Glas rosé inschenken en genieten maar.