Bubbels bij het ontbijt? Dat kan zeker als het een eggs benedict met zalm is. Lekker met een glas Champagne, uiteraard. Probeer dit eens met de Bergeronneau Marion.
Zelf aan de slag met de eggs benedict
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 eieren (kakelvers)
200 gram spinazie
200 gram zalm
4 muffins
4 lenteuitjes
nootmuskaat
peper en zout
100 gram ongezouten boter
2 eieren
Dijon mosterd
witte wijn azijn
Citroen
Bereidingswijze
- Verhit de oven tot 180 °C.
- Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in dunne ringetjes, doe ze met een scheutje olie in een grote koekenpan op matig-laag vuur.
- Voeg de spinazie, een snufje nootmuskaat en een flinke snuf zeezout en zwarte peper toe.
- Bak de spinazie n tot de blaadjes geslonken en prachtig donker zijn, en het meeste vocht verdampt is.
- Knijp er citroensap naar smaak over en houd warm.
- Laat voor de hollandaise de boter in een kleine pan smelten.
- Doe de eidooiers in een hittebestendige kom, zet de kom op een pan zachtjes pruttelend water en klop er 1 eetlepel citroensap en de mosterd door.
- Giet al kloppend heel langzaam de gesmolten boter bij het eimengsel en blijf kloppen tot je een homogeen mengsel hebt. Voeg zo nodig een scheutje water toe om de saus te verdunnen.
- Klop er een scheutje azijn door en breng hem op smaak.
- Draai het vuur uit en houd de saus warm op de pan heet water.
- Blijf regelmatig roeren en voeg zo nodig een extra scheutje water toe .
Verwarm de muffins in de oven. - Druk intussen een ingevet stukje, stevig plasticfolie in een eveneens ingevet theekopje en breek er een ei in.
- Vouw de zijkanten van het folie naar elkaar toe, druk er voorzichtig de overtollige lucht uit, draai het zakje dicht en maak er een knoopje in.
- Herhaal dit met de rest van de eieren
- Pocheer de eieren ongeveer 6 minuten in een pan zachtjes pruttelend water.
- Snijd de warme muffins overdwars doormidden en verdeel er de spinazie en de flinterdunne plakjes gerookte zalm over.
- Pak de gepocheerde eieren voorzichtig uit, leg ze erop, schep er een eetlepel hollandaise saus over
Recept is eerder verschenen in Jamie Magazine.