de makers van Champagne Gabriel Pagin & fils in de wijngaard

Champagne Gabriel Pagin & Fils

Het Champagne huis van Gabriel Pagin & Fils is in 1946 gestart door de vader van Gabriel. Ze hebben 9,5 hectare aan wijngaarden in de Vallée de La Marne in Premier Cru dorpen Avenay Val d’Or en Mitigny en in de Côte des Blancs, de Grand Cru dorpen, Avize en Cramant.

Op dit moment zijn ze gecertificeerd Haute Valeur Environmentale, wat inhoudt dat ze niet werken met chemische bestrijdingsmiddelen en meer biodiversiteit in hun wijngaarden nastreven. In het geval van Pagin houdt het ook in dat ze in de wijnkelder de Champagnes ook zoveel mogelijk hun gang laten gaan. Niet helpen met allerlei chemische middelen, maar gewoon afwachten wat er gebeurt. En dit houdt ook wel eens in dat een malo-lactische vergisting niet plaatsvindt. Dus ieder jaar kan het net even afwijken van een jaar eerder, maar het is wel altijd lekker.

De volgende generatie, Aurélien Pagin, staat al weer klaar om zijn eigen Champagnes verder te ontwikkelen. De Carte d’Or en de Brut Nature komen van zijn hand. De andere vier soorten : de Grande Réserve en de Rosé zijn nog van Gabriel.