Een warme zomermiddag? Dan is dit een geweldige lunch, lekker licht, maar toch ook met genoeg smaak. En met een glaasje Champagne ernaast, waan je je gewoon even in Epernay.
Zelf aan de slag met de eendenborst en avocado salade
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 zak veldsla
gerookte eendenborst (ca 5 plakjes pp)
2 rijpe avocado’s
2 eetlepels frambozenazijn of ciderazijn
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel geraspte mierikswortel (uit pot)
1 theelepel suiker
Bereidingswijze
- Ontdoe de veldsla van de wortels
- Doe de azijn, olie, mierikswortel en suiker in een kom en roer dit goed door. schenk dit in de kom met de sla en roer goed door.
- Schil de avocado en snij deze in dunne plakjes
- Leg de eendenborst op het bord, leg hiernaast de avocado, en leg wat van de salade op het bord erbij.
- Het enige wat nu nog mist is een lekkere bubbel. Wij adviseren hierbij de Rosé van Gabriel Pagin. Een heerlijke bubbel die al iets weg heeft van een rode wijn.