The Clubhouse

Wat is nu een club zonder clubhuis? En bij Bubbelslcub doen we dat goed. Ons clubhuis staat namelijk in Epernay, de Champagnehoofdstad. Op 20 kilometer van Reims, Frankrijk.

Het appartement

The Clubhouse bevindt zicht op de Rue des Berceaux. Dat is downtown Epernay. Het is een appartement van ca. 40m2 met een aparte slaapkamer. Maximaal kunnen er 4 personen slapen. 2 personen in het tweepersoonsbed en 2 op de tweepersoons-slaapbank.

Het ligt op de 3e etage van een appartementenblok en je hebt er dus een uitzicht over de wijnvelden. Mocht je echter met meer dan 4 personen hierheen willen? Op de begane grond heeft buurman Olivier een AirBnB locatie, deze kun je er dan bij huren (laat het ons weten als je dat zou willen).

Naar Epernay

Met de auto
Epernay ligt op een 450 kilometer van Utrecht. En je kunt er ook komen zonder gebruik te hoeven maken van tolwegen.
Met de trein
Er vertrekken geregeld treinen vanuit Parijs naar Epernay, het duurt ca 1,5 uur. Vanaf het station is het 700 meter lopen tot het appartement.

Parkeren

  • Wellicht de beste optie is om de auto te zetten in de ondergrondse garage, zeker als je ook nog wat Champagnes koopt en deze in de auto laat liggen. Parking centre-ville boulevard du Cubry (350 meter) – is een afgesloten parkeergarage. Een kaart voor 24 uur is 9 euro, voor 48 uur 13,70 en voor 73 uur 16,80. Deze kaart moet je direct bij aankomst bij de automaat kopen. Je kunt zo vaak in en uit de garage als je wilt.
  • In de Rue des Berceaux is het betaald parkeren. Het beste kun je hier de app Paybyphone voor downloaden.
  • Parking Charles de Gaulle– (300 meter) – is een groot betaald open parkeerterrein bij Le Ballon
  • Mocht je gratis willen parkeren, vaak is er op de Avenue Foch nog plek (ca 500 meter)

Supermarkt

Afhankelijk van hoe uitgebreid je boodschappen wilt doen, hierbij een paar mogelijkheden:
Hypermarché Leclerc– Rue Jules Lobet, Pierry (2,9 km). Lekker in de buurt en alles wat je maar zou kunnen wensen, het is niet voor niets een hypermarché.
Carrefour Epernay- 13 Quai de Marne, Epernay (1,5 km). Voor als je al in Epernay bent en naar een grotere supermarkt wilt.
Carrefour City Express, 13-17 Place Hugues Plomb (230 meter), voor die laatste zaken die je nog nodig mocht hebben
Leclerc Express – 48 Rue Siant Thibault (150 meter) direct naast de markt zit een kleine Leclerc

Halle Saint Thibault – Rue Saint-Thibault (150 meter) de overdekte markt van Epernay. Alleen open op woensdag- en zaterdagochtend.

Medisch en zo

Mocht er nu iets gebeuren…
Ziekenhuis
Hopital Auban Moët – 137 rue de l’hôpital Auban-Moët (1,4 km)
Maison Blanche hopital –  45 Rue Cognacq-Jay, Reims (24 km)
Tandarts
Julie Brochart – 28 Rue Dr Verron (400 meter)
Pascal Bureau – 37 Rue de l’Hôpital Auban – Moët (1,4 km)
Apotheek
Pharmacie Archers – 47 Rue Saint-Thibault (110 meter)
Pharmacie de la place des Arcades – 18 Place Bernard-Stasi (180 meter) Pharmacie Champenoise – 20 Place Hugues Plomb (230 meter)

Hoeveel flessen mag je meenemen?

Niet onbelangrijk uiteraard, wat mag je meenemen naar Nederland. Je mag maximaal 60 liter Champagne per persoon meenemen uit Frankrijk. Dat zijn 80 flessen. Let hierbij op dat je wel zelf in de auto erbij moet zitten. Dus 2 personen in de auto is maximaal 160 flessen. Het hebben van bestelbriefjes van anderen telt niet.