Coquilles is een absolute klassieker bij de fût de Chêne en met deze gerookte versie, haal je de smaak van het hout nog net iets meer naar boven.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 200 gr Champignons
- 8 Coquilles
- 4 takjes gedroogde tijm
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
- 4 weckpotjes
- 1 fles Fût de Chêne van Pierre Pinard
BEREIDINGSWIJZE
- Snij de champignons in kleine blokjes.
- Bak ze samen met de knoflook in olijfolie, op hoog vuur.
Roer er de peterselie door en breng op smaak met peper en zout. - Vul de glaasjes met een bodempje champignons.
- Bestrijk de coquilles met olijfolie en gril ze kort. Kruid met peper en zout.
- Leg in elk glaasje een of twee coquilles en leg er een takje gedroogde tijm bij.
- Steek net voor het serveren het takje tijm in brand en sluit het weckpotje.
- De vlam zal doven en er ontstaat rook.
- Serveer de glaasjes met het deksel erop en neem aan tafel het deksel weg.
- Glaasje bubbels erbij en eet smakelijk.