coquilles of sint jakobsschelpen waarvan er een is opengemaakt.

Weckpotje met gerookte coquilles

Coquilles is een absolute klassieker bij de Cremant fût de Chêne en met deze gerookte versie, haal je de smaak van het hout nog net iets meer naar boven. Wil je meer weten over hout in wijn en Champagne lees dan dit artikel.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  •  200 gr Champignons

  • 8 Coquilles

  • 4 takjes gedroogde tijm

  • 1 teen knoflook, gesnipperd

  • 2 eetlepels gehakte peterselie

  • 1 eetlepel olijfolie

  • peper en zout

  • 4 weckpotjes

Bereidingswijze

  • Snij de champignons in kleine blokjes.
  • Bak ze samen met de knoflook in olijfolie, op hoog vuur.
    Roer er de peterselie door en breng op smaak met peper en zo
  • Vul de glaasjes met een bodempje champignons.
  • Bestrijk de coquilles met olijfolie en gril ze kort. Kruid met peper en zout.
  • Leg in elk glaasje een of twee coquilles en leg er een takje gedroogde tijm bij.
  • Steek net voor het serveren het takje tijm in brand en sluit het weckpotje.
  • De vlam zal doven en er ontstaat rook.
  • Serveer de glaasjes met het deksel erop en neem aan tafel het deksel weg.

Recept was eerder verschenen bij: https://www.smulweb.nl/recepten/1442200/Weckpotje-met-gerookte-coquilles