Tongschar met limoen-doperwtenrisotto

Een hele mooie combinatie van verse vis met een zuurtje en toch ook weer een bite. Dat vraagt ook om een wat stevigere Champagne, de Cuvee de Reserve van Pierre Pinard. Door de volle smaak kan deze prima tegen het romige van de roomboter en de risotto, terwijl het zuurtje het frisse element weer naar boven haalt.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 600 g tongscharfilets met vel
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 350 g risottorijst
  • 1 dl droge witte wijn
  • 9 dl groentebouillon
  • 350 g diepvries tuinerwtjes
  • 1 limoen
  • peper en zout
  • boter

Bereidingswijze

  • Snijd het sjalotje en de knoflook heel fijn.
  • Verhit de olie en roer hier eerst de ui door en voeg vervolgens na 3 minuten de rijst toe.
  • Schenk al roerende de wijn erbij en voeg als al het vocht is opgenomen de helft van de bouillon toe. Blijf roeren en meng de rest van de bouillon erdoor.
  • De risotto heeft ongeveer 20 minuten nodig om gaar te worden, maar moet iets vochtig blijven.
  • Voeg na ± 10 minuten de tuinerwtjes toe en laat ze goed doorwarmen.
  • Bak intussen de tongscharfilets op het vel in een ruime hoeveelheid gesmolten boter met wat olie in ± 4 minuten gaar. Schep tijdens het bakken wat hete boter over de vis zodat de bovenkant ook gaar wordt.
  • Breng de risotto verder op smaak met limoenrasp, versgemalen peper en zout. Serveer de gebakken vis op de risotto.

Recepten en foto komen van visrecepten.nl