Tompouce met rood fruit

Tompouce…bekend zijn die van de Hema, maar deze zijn eigenlijk nog veel lekkerder. En helemaal als je hier een glas zoete bubbels bij doet.

Ingrediënten (voor 6 tompoucen)

  • 1 fles Hubert Blumstein Pur Plaisir
  • 4 plakken bladerdeeg
  • 5 eetlepels suiker
  • 300 gram rood fruit
  • poedersuiker
  • 185 ml water
  • 3 eidooiers
  • 65 gram fijne suiker
  • 15 gram maizena
  • 5 gram bloem
  • 225 ml melk
  • 1/2 vanillestokje
  • 7 gram boter

Bereidingswijze

  • Klop de eidooiers met de helft van de 65 gramsuiker tot ze bleek en romig zijn.
  • Zeef de maizena en bloem erboven en meng goed
  • Doe de melk de rest van de suiker en het vanillestokje in een pan
    breng het mengsel net aan de kook en giet het over het eidooiermengsel.
  • Giet alles over in een schone steelpan en breng al roerend aan de kook. Blijf roeren om het mooi glad te krijgen.
  • Laat 2 minuten koken, roer de boter erdoor en laat het afkoelen.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en leg het in de koelkast (max 2 dagen houdbaar)
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bestuif het aanrecht blad met een beetje bloem en rol het bladerdeeg iets dunner
  • Snij de plakken bladerdeeg in 3 gelijke stukken
  • Doe de suiker en het water in een steelpan en laat 5 minuten koken.
  • Haal de pan vervolgens van het vuur
  • Leg bakpapier op de bakplaat en leg hierop de bladerdeeg plakjes. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  • Dek het bladerdeeg af met een laag bakpapier. Leg hierop een andere bakplaat zodat het bladerdeeg niet kan rijzen
  • Bak 6 minuten, verwijder de bakplaat en het bakpapier
  • Bestrijk de bladerdeeg met de eerder gemaakte siroop van suiker en water
  • Bak nogmaals 6 minuten
  • Pak nu een plakje bladerdeeg, doe hier een laagje banketbakkersroom op, vervolgens een plakje bladerdeeg en het rood fruit.
  • Serveer hier een koud glas bubbels bij en het is absoluut feest.