verschillende tomaat varianten op een houten tafel

Tomaten tartaar

Wij zijn er dol op ; tartaar en dat kan dan zijn van beef, tonijn, maar ook zeker vegetarisch. Daarom nu dit recept voor een heerlijke tomatentartaar…uiteraard heerlijk met een glas champagne ernaast. Tip begin wel op tijd met dit gerecht, de tomaat moet je 24 uur laten rusten.

Nu gaan we de tomaten tartaar maken

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 fles Bergeronneau Marion Grande Reserve

  • 500 gram vleestomaten

  • 250 gram ananastomaat

  • 250 gram paarse tomaat of zebratomaat

  • 50 gram zwarte olijven

  • 1 sjalot heel fijn gesneden

  • 5-6 basilicum blaadjes

  • olijfolie

  • piment d’espelette

  • zout

  • Honing, geitenkaas komkommer saus
  • 1 komkommer, zonder zaadlijsten en in kleine stukjes gesneden

  • 50 gram zachte geitenkaas

  • 50 gram griekse yoghurt

  • olijfolie

  • honing

  • basilicum blaadjes

Bereidingswijze

  • Ontvel de tomaten en zet ze in een vergiet. Besprenkel ze dan met zout en laat het 24 uur staan.
  • Ook de dressing kun je al een dag eerder maken. Doe alle ingrediënten in de staafmixer. Zeef het daarna door een fijne zeef. Als je een ijsmachine hebt, doe het dan in de ijsmachine en zet het vervolgens in de vriezer.
  • Snij de tomaat in kleine stukjes en doe deze samen met de fijngesneden olijven, de basilicum, olijfolie, sjalot, en de piment d’ espelette in een schaal. Meng dit alles goed door en maak eventueel nog verder op smaak met zout en piment d’ espelette.
  • Borden opmaken is reuze eenvoudig in dit geval. Plaats een kookring op het bord. Doe hierin de tomaattartaar, sprenkel wat van de dressing eromheen. Maak af met een blaadje basilicum en een krokant broodje. eet smakelijk