Thaise garnalen roerbak

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 g (diepvries) ongepelde reuzengarnalen
  • 200 g sugarsnaps
  • 3 el olie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 1-2 el Thaise rode currypasta
  • 200 g wortel, schuin in dunne plakken
  • 2 rode uien, in dunne partjes
  • 3 bosuitjes, in stukken van 4 cm
  • 100 ml visbouillon

Bereidingswijze

  • Ontdooi de garnalen eventueel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de garnalen, maar laat de staartjes zitten.
  • Kook de sugarsnaps in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes tot ze gaan geuren.
  • Schep de currypasta erdoor en voeg de garnalen toe. Roerbak de garnalen tot ze net roze en ondoorzichtig worden. Schep ze met een schuimspaan op een bord.
  • Schep de wortel en rode uien door het bakvet en roerbak 2-3 minuten.
  • Voeg dan de sugarsnaps en bosui toe en roerbak nog 2 minuten.
  • Schenk de bouillon erbij en laat het vocht verdampen.
  • Voeg de garnalen weer toe en warm het gerecht nog even door.
  • Serveer met pandanrijst en een glas entre 2 mers van Chateau Lalande-Labatut. Het zoetje is een heerlijke tegenhanger bij het pittige van deze garnalen.

Lekkere pittige garnalen met een heerlijke glas witte wijn, dat is iedere dag fijn

Dit recept is eerder verschenen bij visrecepten.nl