Thaise garnalen roerbak

Lekkere pittige garnalen met een heerlijke glas witte wijn, dat is iedere dag fijn. Deze garnalen met een glas entre 2 mers van Chateau Lalande-Labatut. Het zoetje is een heerlijke tegenhanger bij het pittige van deze garnalen.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 g (diepvries) ongepelde reuzengarnalen
  • 200 g sugarsnaps
  • 3 el olie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 1-2 el Thaise rode currypasta
  • 200 g wortel, schuin in dunne plakken
  • 2 rode uien, in dunne partjes
  • 3 bosuitjes, in stukken van 4 cm
  • 100 ml visbouillon

Bereidingswijze

  • Ontdooi de garnalen eventueel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de garnalen, maar laat de staartjes zitten.
  • Kook de sugarsnaps in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes tot ze gaan geuren.
  • Schep de currypasta erdoor en voeg de garnalen toe. Roerbak de garnalen tot ze net roze en ondoorzichtig worden. Schep ze met een schuimspaan op een bord.
  • Schep de wortel en rode uien door het bakvet en roerbak 2-3 minuten.
  • Voeg dan de sugarsnaps en bosui toe en roerbak nog 2 minuten.
  • Schenk de bouillon erbij en laat het vocht verdampen.
  • Voeg de garnalen weer toe en warm het gerecht nog even door.
  • Serveer met pandanrijst .

Dit recept is eerder verschenen bij visrecepten.nl