Lekkere pittige garnalen met een heerlijke glas witte wijn, dat is iedere dag fijn. Deze garnalen met een glas entre 2 mers van Chateau Lalande-Labatut. Het zoetje in de wijn is een heerlijke tegenhanger bij het pittige van deze garnalen.
Zelf aan de slag met de garnalen
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 g (diepvries) ongepelde reuzengarnalen
200 g sugarsnaps
3 el olie
2 teentjes knoflook, gehakt
3 cm verse gember, geraspt
1-2 el Thaise rode currypasta
200 g wortel, schuin in dunne plakken
2 rode uien, in dunne partjes
3 bosuitjes, in stukken van 4 cm
100 ml visbouillon
Bereidingswijze
- Ontdooi de garnalen eventueel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel de garnalen, maar laat de staartjes zitten.
- Kook de sugarsnaps in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
- Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes tot ze gaan geuren.
- Schep de currypasta erdoor en voeg de garnalen toe. Roerbak de garnalen tot ze net roze en ondoorzichtig worden. Schep ze met een schuimspaan op een bord.
- Schep de wortel en rode uien door het bakvet en roerbak 2-3 minuten.
- Voeg dan de sugarsnaps en bosui toe en roerbak nog 2 minuten.
- Schenk de bouillon erbij en laat het vocht verdampen.
- Voeg de garnalen weer toe en warm het gerecht nog even door.
- Serveer met pandanrijst.
Dit recept is eerder verschenen bij visrecepten.nl