Tartelettes zijn lekkere kleine taartjes en in dit geval een hartig taartje. Deze hapjes kunnen uitstekend naast een iets vollere Champagne, probeer hem dan ook eens naast een Champagne Gabriel Pagin Grande Réserve
Zelf tartelettes maken
Ingrediënten (voor 4 personen)
- Voor het deeg
100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
120 gram boter
200 gram bloem
snufje zout
2 eierdooiers
- Voor de vulling
3 eieren
9 cl slagroom
25 cl melk
zout en peper
250 gram kastanjechampignons
2 sjalotjes
knoflook
2 eetlepels olijfolie
bosje bonenkruid
Bereidingswijze
- Meng de Parmezaanse kaas met de boter mooi kruimelig
- Voeg hier dan de bloem en het zout toe en tenslotte de 2 eidooiers
- Kneed met je handen tot een mooi stevig deeg
- Rol het tot 2 rollen van 5 cm doorsnede. Wikkel dit in folie en laat minimaal 2 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160C.
- Haal de deegrollen uit de koelkast en snij hier plakken van (tussen 0,5 en 1 cm dik)
- Leg bakpapier op de bakplaat en bak hierop de tartelettes in ca 10-15cm
- Doe de eieren, room en melk, in een bakje en maak hier een mooi mengsel van.
- Snij de sjalotjes, champignons en knoflook fijn
- Bak dit in een koekenpan met wat olijfolie. Laat even afkoelen
- Voeg vervolgens eiermengsel bij champignons en voeg bonenkruid toe
- Giet het mengsel in kleine vormpjes en bak in 15-20 minuten in de oven
- Laat alles even afkoelen en stapel vervolgens de vulling op de bodem.
- Verwarm eventueel nog 5 minuten in de oven vlak voor het serveren.