Rivierkreeftjes… het is bijna fijn dat dit een plaag is.. er zijn er in ieder geval genoeg van. Mooie gelegenheid om dit geweldige recept te maken. Drink hier een bubbel bij met een volle smaak, zoals de Gabriel Pagin.
Zelf aan de slag met de rivierkreeftjes in saffraan saus
Ingrediënten (voor 4 personen)
350 gram rivierkreeftjes (gekookt en gepeld)
250 gram verse pasta
Snoeptomaatjes
2 sjalotjes
30 cl koksroom
1 zakje saffraan
1 klontje boter
15 cl visbouillon
¼ glas Champagne met een volle smaak
Peper en zout
Bereidingswijze
- Doe een beetje poedersuiker en de saffraan in een vijzel en maal het fijn
- Schil de sjalotjes en hak ze fijn
- Doe een klontje boter in een sauspan en fruit hierin de sjalotjes
- Blus dit af met de Champagne en laat de alcohol verdampen
- Voeg de visbouillon toe en laat 5 minuten inkoken
- Zeef dit vocht in een nieuwe sauspan op halfhoog vuur en voeg de room en fijngemalen saffraan toe
- Breng op smaak met zout en peper
- Doe de snoeptomaatjes in een koekenpan en maak ze warm
- Kook de pasta beetgaar
- Schep de rivierkreeftjes door de saus
- Maak het bord op met wat pasta en schep hier de saus overheen, maak af met de snoeptomaatjes