Risotto met Sint Jakobsschelpen

Wij zijn dol op Sint Jakobsschelpen. Heerlijk zacht, en nog een bonus, ze zijn lekker snel klaar. De risotto daarentegen heeft wel wat meer tijd nodig.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 fles Champagne Moyat Jaury Guilbaud Brut Tradition

  • 200 gram risotto rijst

  • 1 fijngesneden ui

  • klontje roomboter

  • 1 fijngesneden sjalotje

  • scheut witte wijn

  • 1 liter groentebouillon

  • saffraan

  • 200 gram geraspte parmezaanse kaas

  • mini asperges

  • kleine wortels

  • 12 Sint Jakobsschelpen

  • olijfolie

  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Maak de groentebouillon
  • Kook de groente beetgaar in ruim water.
  • Bak in een pan in de roomboter de gesnipperde ui en sjalot aan. Doe hier de witte wijn bij (5 cl). Breng dit aan de koken
  • Voeg vervolgens de rijst toe en laat dit op een zacht vuur onder continue roeren alle wijn opnemen.
  • Voeg vervolgens de helft van de groentebouillon toe en laat dit even sudderen. voeg vervolgens in beetjes de rest van de bouillon toe.
  • Als je tenslotte tevreden bent met je risotto voeg hier dan de kaas en de saffraan aan toe.
  • Doe de olijfolie in een koekepan, en braad hierin de Sint Jakobsschelpen in circa 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe met een kookring wat risotto op het bord, leg hier de Sint Jakobsschelpen op maak af met de groentes.