Wij zijn dol op Sint Jakobsschelpen. Heerlijk zacht, en nog een bonus, ze zijn lekker snel klaar. De risotto daarentegen heeft wel wat meer tijd nodig.
Ingrediënten (voor 4 personen)
200 gram risotto rijst
1 fijngesneden ui
klontje roomboter
1 fijngesneden sjalotje
scheut witte wijn
1 liter groentebouillon
saffraan
200 gram geraspte parmezaanse kaas
mini asperges
kleine wortels
12 Sint Jakobsschelpen
olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
- Maak de groentebouillon
- Kook de groente beetgaar in ruim water.
- Bak in een pan in de roomboter de gesnipperde ui en sjalot aan. Doe hier de witte wijn bij (5 cl). Breng dit aan de koken
- Voeg vervolgens de rijst toe en laat dit op een zacht vuur onder continue roeren alle wijn opnemen.
- Voeg vervolgens de helft van de groentebouillon toe en laat dit even sudderen. voeg vervolgens in beetjes de rest van de bouillon toe.
- Als je tenslotte tevreden bent met je risotto voeg hier dan de kaas en de saffraan aan toe.
- Doe de olijfolie in een koekepan, en braad hierin de Sint Jakobsschelpen in circa 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe met een kookring wat risotto op het bord, leg hier de Sint Jakobsschelpen op maak af met de groentes.