Altijd lekker een mooie polenta en dan helemaal met salie, paddnstoelen en parmezaanse kaas. Wat drink je hier dan weer bij?? Probeer eens een heerlijke glas bubbels, zoals de Blanc de Blancs van Bergeronneau Marion.
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 venkel
25 gram salie
500 ml melk
150 maisgriesmeel
100 ml olijfolie
100 gram parmezaanse kaas (geraspt)
50 gram boter
500 gram gemengde paddestoelen
Bereidingswijze
- Snij de venkelknol in kleine stukjes.Pluk de blaadjes van de salietakjes.
- Doe in een pan de 500 ml melk en 500 ml bouillon en voeg de hier de venkel en de salie aan toe. Breng dit tegen de kook aan. Laat 15 minuten op een zacht vuur trekken.
- Zeef de venkel en de salie uit de bouillon en breng opnieuw tegen de kook.
- Voeg al roerend met een garde de maisgriesmeel toe. Zorg dat er geen klontjes ontstaan. Blijven roeren totdat je een mooie glad substantie hebt.
- Zet dit op een laag vuur op en gaar het in ca 45 minuten met een deksel op de pan. Regelmatig roeren zodat het niet aankoekt.
- Zet de oven aan op 150C. Bekleed de bakplaat met bakpapier
- Verhit op een laag vuur de olijfolie met de salieblaadjes. Laat dit 15 minuten trekken. Zeef de blaadjes uit de olie en leg ze op de bakplaat. Bak ze in ca 15 minuten
- Haal de polenta van het vuur en doe hier de salieolie bij. Voeg ook de geraspte parmezaanse kaas toe.
- Doe de boter in een pan en voeg hier de gesneden paddestoelen aan toe. Maak dit op smaak met peper en zout.
- Doe wat van de palenta pap op een bord. Garneer dit met de salieblaadjes uit de oven en serveer hierbij de bospaddestoelen
- Je flesje wijn open… en eet smakelijk.
Dit recept is eerder verschenen in Keukenlab.