Dat vraag je je dan toch af, is dat lekker zo’n hippe Poke Bowl met een glas bubbels? En of…. Wat dacht je van deze Poke Bowl met zalm met een heerlijk glas Blanc de Noirs van Jean Girard. Ik ben fan!
Ingrediënten (voor 4 personen)
250 gram susirijst
120 ml rijstazijn
300 gram verse zalmfilet
1/2 rode peper
2 eetlepels Kikkoman sojasaus
1 eetlepel sesamolie
200 gram wortel
1 komkommer
2 bosuien
2 avocado’s
zwarte sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Na het afgieten schenk je 80 ml van de rijstazijn bij de dan nog warme rijst. Laat de rijst vervolgens afkoelen op een plat bord of schaal.
- Snij de zalm in dunne lange repen
- Snij het halve pepertje fijn.
- Doe de zalm tezamen met de kikkoman, sesamolie en pepertje in een bak en hussel dit door elkaar. Zet een uur in de koelkast.
- Maak met een kaasschaaf lange linten van de komkommer en de wortel. Doe hier de 40 ml rijstazijn over heen.
- Snij de bosuien in dunne reepjes.
- Snij de avocado’s in dunne plakken
- Doe wat rijst in een kommetje, leg hier vervolgens de komkommer, wortel, bosuien, zalm en avocado. En bestrooi met het sesamzaad.
Dit recept is eerder verschenen bij allerhande.