Mosselen met salie en Champagne

Het is mosselseizoen!! En wij hebben ook nog een enorme bos salie in de tuin staan, tijd dus voor een mooie combinatie. Uiteraard met een heerlijke bubbel erbij. Het gerecht hieronder is als voorgerecht, maar maak je wat meer, is het ook heerlijk als hoofdgerecht,

Ingrediënten (voor 4 personen)

Bereidingswijze

  • Doe de salieblaadjes in de olijfolie. Dit kun je eventueel al eerder maken en uiteraard ook nog voor andere gerechten gebruiken
  • Verwarm de oven voor
  • Was de mosselen in ruim koud water
  • Doe de rookmot in de rookoven en plaats de mosselen op het rek
  • Gaar de mosselen in 15-20 minuten
  • Maak de mosselschelpen open en haal (net als bij een oester) de mossel los van de schelp en leg deze op de schelp op het bord.
  • Besprenkel met wat salie-olijfolie en eventueel nog wat fijngesneden salie
  • Flesje bubbels openen en genieten maar!