Haring Tartaar met rode ui chutney

Dat doen ze heel leuk bij het Nederlands Visbureau. Om ervoor te zorgen dat de haring bij de Millenials uit het verdomhoekje komt…maken ze er leuke en hippe gerechte mee, die niet heel erg meer naar haring smaken. Ook deze tartaar is weer super lekker. Uiteraard kun je je het werk van de uienchutney maken besparen, door deze kant-en -klaar te kopen. En met een heerlijke niet al te frisse Blanc de Blanc Champagne erbij… een feestje.

Ingredienten

  • 400 g rode uien
  • 50 ml water
  • 100 ml rode wijn
  • 30 g bruine suiker
  • 30 ml rode wijnazijn
  • Scheutje olijfolie
  • 1/4 appel
  • 1 theelepel dille
  • 2 haringen
  • rucola
  • groentechips

Bereidingswijze

  • Snij de rode uien in ringen
  • Doe de uien, suiker, azijn, wijn, water en olijfolie in een pan en breng dit aan de kook
  • Laat het mengsel onder af en toe roeren, gedurende 45 minuten zachtjes pruttelen. Roer het tussentijds door om aanbranden te voorkomen.
  • De uien zijn klaar als ze boterzacht zijn en al het vocht opgenomen is.
    Giet de chutney in een schone pot en laat het afkoelen.
  • Snij de haring, appel en dille in kleine stukjes en roer dit door elkaar
  • Doe wat rucola op een bord of bakje, leg hier de haringtartaar op, doe hier een beetje uienchutney op en maak het af met wat groentechips
  • Schenk je Champagne in en genieten maar!