Haring-rode biet sushi

Voor de die hard sushi fan… een sushi hollandse stijl. En ook deze wederom met dank aan de leuke recepten van het Visbureau. Haring, sushi, rode biet, dat vraagt ons insziens wel weer om een rosé bubbel. Deze keer de Rosé Champagne van Eric Taillet. Deze is gemaakt volgens de assemblage methode, waarbij rode wijn wordt toegevoegd aan de witte wijn. Dit geeft de bubbel iets meer umpf.. wat dan weer lekker is naast de rode biet.

Ingredienten

  • 250 gram sushirijst
  • 4/5 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 6 nori vellen (10×2)
  • 4 haringen
  • 1 komkommer
  • 1 rode biet, gekookt
  • Japanse sesamdressing kewpie
  • Sakura cress
  • zalmeitjes
  • Sushimatje
  • Sojasaus
  • Wasabi
  • Sushigember

Bereidingswijze

  • Open de bubbels en schenk jezelf vast een lekker glas in.
  • Was de rijst en laat die uitlekke
  • Kook de rijst volgende de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat na het koken de rijst nog 10 minuten staan, met de deksel op de pan
  • Doe de rijstazijn in een kleine pan en verwarm die op laag vuur. (Niet laten koken). Als de azijn warm is, haal deze dan van het vuur en voeg de suiker en zout toe aan de azijn.
  • Doe de rijst in een schaal en voeg hier de rijstazijn aan toe. Laat de rijst dan even afkoelen.
  • Snij de komkommer en de gekookte biet in dunne reepjes.
  • Snij de haring in de lengte door midden.
  • Dan nu het leukste deel, sushi rollen. Pak de sushi mat.
  • Leg hier een nori vel op en beleg de helft van de nori met een dun laagje sushirijst
  • Smeer de andere helft van de nori in met de sesamdressing
  • Leg de haring, komkomme en rode biet op de rijsthelft.
  • Rol de nori strak op en snij de sushi in 2 stukken
  • Leg de sushi’s op een bord en garneer de sushi met de cress en de zalmeitjes.
  • Eet smakelijk!