Champagne Florent Bergeronneau Marion

In het Premier Cru dorp, Ville Dommange, in de Champagne sub regio Montagne de Reims ligt het wijnhuis van Florent Bergeronneau Marion. Francois, de vader van Florent, kwam toen hij op vakantie was bij zijn oma helemaal in de ban van het wijn maken en besloot om een opleiding te volgen en zijn eigen Champagnes te gaan maken.

Zijn zoon Florent heeft dit werk voortgezet. Door het huwelijk van Francois met Veronique, de champagne boer-dochter uit Trigny en het samenvoegen van hun beide velden, werd een droom werkelijkheid. In totaal hebben ze een kleine 10 hectare aan grond, waarvan een deel nu ook al door de volgende generatie wordt uitgebaat en mooie Champagnes worden ontwikkeld.

Op het grootste deel van hun wijnvelden wordt de Pinot Meunier verbouwd (50%), 25% van de velden wordt gebruikt voor de Pinot Noir en 25% voor de Chardonnay. Daarnaast zijn ze gecertificeerd Haute Valeur Environmentale, een certificering waarmee wordt aangegeven dat:

  • ze het ecosysteem respecteren en gebruik maken van biodiversiteit in hun velden
  • het gras laten groeien tussen de wijnstokken om zo ook te zorgen voor een natuurlijkere omgeving
  • doet er alles aan om zijn invloed op het milieu te verkleinen door bijvoorbeeld geen of heel weinig hulpstoffen te gebruiken.

De diversiteit van dit huis, en hun druifsoorten komen goed naar voren in de wijnen die we voeren van Bergeronneau Marion: Brut Tradition, Grande Réserve, Cuvée St. Lié, Cuvée Prestige en de Blanc de Blancs. Maar ga gerust eens langs, want ze hebben veel meer lekkers.