club sandwich op een wit bord

Champagne clubsandwich

We kennen allemaal de “gewone”Clubsandwich, maar als je deze Champagne Clubsandwich eenmaal hebt geproefd, wil je niet meer anders. En wat drink je hier anders bij dan een mooie Champagne.

Zelf aan de slag met je Clubsandwich

Ingrediënten (voor 1 sandwich)

  • 3 sneden boerenbrood

  • 1 parelhoenborst

  • 3 plakjes bacon

  • 1 handvol jonge spinazie

  • foie gras (optioneel)

  • radijs

  • grove mosterd

  • Kweepeer chutney
  • 2 kweeperen

  • 50 gram bruine suiker

  • 2 elstar appels

  • 1 grote ui

  • 10 cl ciderazijn

  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

  • We beginnen met de chutney van kweepeer. Deze kan uiteraard ook al eerder worden gemaakt en in een weckpot worden bewaard.
  • Karameliseer de suiker met 2-3 soeplepels water.
  • Als deze begint te verkleuren, voeg dan de azijn toe, vervolgens de ui, de kweepeer en appels.
  • Laat dit op een zacht vuur in circa 15 minuten inkoken, wel regelmatig roeren. Voeg als laatste een lepel olijfolie toe.
  • Doe water boter en olie in de pan en bak hierin de parelhoenfilet.
  • Haal het uit de pan, voeg peper en zout toe en laat het afkoelen op een bord. 
  • De bacon in dezelfde pan 1 minuutje per zijde aanbraden. Leg deze ook apart.
  • Rooster het brood kort in een grilpan of in een oven (180C)
  • Gaan we verder met de opmaak van het broodje. Doe wat kweepeer chutney op het boerenbrood.
  • Snij de parelhoen in dunne plakken en leg deze hier boven op. Leg hier een boterham op
  • Voeg vervolgens de foie gras toe, de radijsjes in plakjes, de jonge spinazie en tenslotte de bacon.
  • Maak dit af met een boterham die met mosterd is ingesmeerd.  Eet smakelijk!!