chocolade cakepops op een stokje met verschillende versieringen

Champagne cakepops

Hè, een restje bubbels, dat kan toch niet… is het toch gelukt? Maak er eens lekkere cakepops mee. Als je dacht dat de bubbels wel in de fles blijven door een lepel in de flessehals te doen en geen gebruik te maken van de handige bubbelsstop, dan kan het uiteraard nog wel voorkomen dat je bubbels uitgebubbeld zijn.

Ingrediënten (voor ca 55 pops)

  • 120 ml Champagne (of Crémant uiteraard)

  • 200 gram bloem

  • 8 gram bakpoeder

  • 225 gram witte basterdsuiker

  • 1 ei

  • 60 ml melk

  • 60 ml zonnebloemolie

  • 1 eetlepel vanille extract

  • zout

Bereidingswijze

  • Neem twee kommen, voeg in de eerste kom alle droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder, zout)samen en meng deze goed door elkaar.
  • In de andere kom klop je het ei, de champagne, de melk, zonnebloemolie en vanille extract door elkaar.
  • Voeg de natte bij de droge ingrediënten en mix dit op een lage stand.
    Wanneer je een glad beslag hebt mix je nog even op een hoge stand het beslag luchtig.
  • Maak met bv een ijsschep gelijke pops.
  • Bak de cake pops in 6 minuten goudbruin in een cakepopmaker, 3 minuten aan elke kant.
  • Dip ze nog even in de chocolade en serveer ze op een schaal.
  • Wil je liever cupcakes van dit beslag maken? Je haalt er ca 12 uit en je bakt ze in 25 minuten gaar op 180 graden.

Originele recept komt van foody.nl.