flute waar chamapgne in wordt geschonken

Zalmforel in Champagnesaus

Sommigen moeten er nog even aan wennen.. Champagne niet alleen maar bij feesten en partijen maar juist heerlijk bij de maaltijd. Vandaar nu een heerlijke zalmforel met Champagne (Crémant kan uiteraard ook). En voor diegene die de Champagne het liefst alleen maar opdrinkt, vervang de Champagne door een droge witte bourgognewijn.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 fles Blanc de Blancs Champagne of Cremant

  • 1 zalmforel van ca1 kg

  • 1 sjalot

  • 1 wortel

  • 1 bouquet garni (bosje kruiden van peterselie, tijm en laurier)

  • 1 eetlepel azijn

  • 1 blikje kreeftensoep

  • 2 eetlepels crème fraîche

  • zout en peper

Bereidingswijze

  • Maak een bouillon met de sjalot, wortel, de bouquet garni, azijn en net genoeg water om de zalm te bedekken.
  • Laat deze bouillon 20 minuten en voeg ondertussen peper en zout naar smaak toe. Laat de bouillon afkoelen.
  • Leg de forel in de bouillon breng het weer langzaam aan de kook, en laat het op een laag vuur 10 minuten garen.
  • Leg de zalm op een warm bord.
  • Verdun de kreeftensoep met de Champagne. Warm dit nu op zonder te koken en voeg de crème fraîche, het zout en de peper toe.
  • Schenk de saus over de zalm et voila. Serveer dit met een aardappelgratin en een frisse salade.
  • En het beste nieuws… de fles is nog niet leeg, dus bij het gerecht, genieten van een heerlijk glas bubbels.