Een hele mooie combinatie van verse vis met een zuurtje en toch ook weer een bite. Dat vraagt ook om een wat stevigere Champagne, de Grande Réserve van Bergeronneau Marion. Door de volle smaak kan deze prima tegen het romige van de roomboter en de risotto, terwijl het zuurtje het frisse element weer naar boven haalt.
Ingrediënten (voor 4 personen)
600 g tongscharfilets met vel
1 sjalotje
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
350 g risottorijst
1 dl droge witte wijn
9 dl groentebouillon
350 g diepvries tuinerwten
1 limoen
peper en zout
boter
Bereidingswijze
- Snijd het sjalotje en de knoflook fijn.
- Verhit de olie en roer hier eerst de ui door en voeg vervolgens na een paar minuten de rijst aan toe.
- Schenk al roerende de wijn erbij en voeg als al het vocht is opgenomen de helft van de bouillon toe. Blijf roeren en meng de rest van de bouillon erdoor.
- De risotto heeft ongeveer 20 minuten nodig om gaar te worden, maar moet iets vochtig blijven.
- Voeg na ± 10 minuten de tuinerwten toe en laat ze goed doorwarmen.
- Bak intussen de tongscharfilets op het vel in een ruime hoeveelheid gesmolten boter met wat olie in ± 4 minuten gaar. Schep tijdens het bakken wat hete boter over de vis zodat de bovenkant ook gaar wordt.
- Breng de risotto verder op smaak met limoenrasp, versgemalen peper en zout. Serveer de gebakken vis op de risotto.
Recepten en foto komen van visrecepten.nl