Tompouce…bekend zijn die van de Hema, maar deze zijn eigenlijk nog veel lekkerder. En helemaal als je hier een glas zoete bubbels bij doet.
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 plakken bladerdeeg
5 eetlepels suiker
300 gram rood fruit
poedersuiker
185 ml water
- Voor de banketbakkersroom
3 eidooiers
65 gram fijne suiker
15 gram maizena
5 gram bloem
225 ml melk
1/2 vanillestokje
7 gram boter
Bereidingswijze
- Klop de eidooiers met de helft van de 65 gramsuiker tot een romige massa
- Zeef de maizena en bloem erboven en meng goed
- Doe de melk de rest van de suiker en het vanillestokje in een pan breng het mengsel net aan de kook en giet het over het eidooiermengsel.
- Giet alles over in een schone steelpan en breng al roerend aan de kook. Blijf roeren om het mooi glad te krijgen.
- Laat 2 minuten koken, roer de boter erdoor en laat het afkoelen.
- Doe het mengsel in een spuitzak en leg het in de koelkast (max 2 dagen houdbaar)
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bestuif het aanrecht blad met een beetje bloem en rol het bladerdeeg iets dunner
- Snij de plakken bladerdeeg in 3 gelijke stukken
- Doe de suiker en het water in een steelpan en laat 5 minuten koken. Haal vervolgens de pan van het vuur.
- Leg bakpapier op de bakplaat en leg hierop de bladerdeeg plakjes. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
- Dek het bladerdeeg af met een laag bakpapier. Leg hierop een andere bakplaat zodat het bladerdeeg niet kan rijzen
- Bak 6 minuten, verwijder de bakplaat en het bakpapier
- Bestrijk de bladerdeeg met de eerder gemaakte siroop van suiker en water
- Bak nogmaals 6 minuten
- Pak nu een plakje bladerdeeg, doe hier een laagje banketbakkersroom op, vervolgens een plakje bladerdeeg en het rood fruit.