Wie houdt er nu niet van een koekje op zijn tijd, en dan helemaal zo’n heerlijk viskoekje..
Zelf kabeljauwkoekjes bakken
Ingrediënten (voor 4 personen)
200 g kabeljauwfilet
1 tl kerriepoeder
3 el slagroom
1 eiwit
2 el citroensap
1½ tl suiker
1 el bieslook (fijngeknipt)
1½ dl magere yoghurt
2 el mayonaise
bloem
1 dl zonnebloemolie
zout en peper
Bereidingswijze
- Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog.
Hak de kabeljauwfilet zo fijn als gehakt, in een foodprocessor of met de staafmixer. - Meng de gehakte kabeljauw met 1 theelepel kerriepoeder, een snufje zout, een snufje peper en de slagroom.
- Voeg beetje bij beetje het eiwit toe. Laat het mengsel in de koelkast een uurtje opstijven.
- Maak ondertussen het sausje: meng het citroensap met de suiker en roer tot de suiker is opgelost.
- Voeg de bieslook, een snufje zout, een snufje peper, de yoghurt en de mayonaise toe. Laat het sausje tot gebruik in de koelkast staan.
- Vorm van het kabeljauwmengsel 8 platte ronde “koekjes” en haal deze door de bloem.
- Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin de kabeljauwkoekjes aan beide kanten bruin en gaar (ca. 4 minuten). Voorzichtig keren!
- Leg de kabeljauwkoekjes op 4 bordjes en schep het sausje ernaast. Eventueel garneren met plakjes citroen, partjes tomaat, sprietjes bieslook of toefjes peterselie.
- Dan mist er alleen nog een heerlijke glas bubbels hierbij. Heerlijk hierbij is de Crémant de Bourgogne Jean Girard Blanc de Noirs.
Dit recept is eerder verschenen bij visrecepten.