een halve en een hele citroen tegen een witte achtergrond

Kabeljauwkoekjes

Wie houdt er nu niet van een koekje op zijn tijd, en dan helemaal zo’n heerlijk viskoekje..

Zelf kabeljauwkoekjes bakken

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 200 g kabeljauwfilet

  • 1 tl kerriepoeder

  • 3 el slagroom

  • 1 eiwit

  • 2 el citroensap

  • 1½ tl suiker

  • 1 el bieslook (fijngeknipt)

  • 1½ dl magere yoghurt

  • 2 el mayonaise

  • bloem

  • 1 dl zonnebloemolie

  • zout en peper

Bereidingswijze

  • Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog.
    Hak de kabeljauwfilet zo fijn als gehakt, in een foodprocessor of met de staafmixer.
  • Meng de gehakte kabeljauw met 1 theelepel kerriepoeder, een snufje zout, een snufje peper en de slagroom.
  • Voeg beetje bij beetje het eiwit toe. Laat het mengsel in de koelkast een uurtje opstijven.
  • Maak ondertussen het sausje: meng het citroensap met de suiker en roer tot de suiker is opgelost.
  • Voeg de bieslook, een snufje zout, een snufje peper, de yoghurt en de mayonaise toe. Laat het sausje tot gebruik in de koelkast staan.
  • Vorm van het kabeljauwmengsel 8 platte ronde “koekjes” en haal deze door de bloem.
  • Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin de kabeljauwkoekjes aan beide kanten bruin en gaar (ca. 4 minuten). Voorzichtig keren!
  • Leg de kabeljauwkoekjes op 4 bordjes en schep het sausje ernaast. Eventueel garneren met plakjes citroen, partjes tomaat, sprietjes bieslook of toefjes peterselie.
  • Dan mist er alleen nog een heerlijke glas bubbels hierbij. Heerlijk hierbij is de Crémant de Bourgogne Jean Girard Blanc de Noirs.

Dit recept is eerder verschenen bij visrecepten.