ongepelde hollandse garnalen

Hollandse garnalen op toast

Soms wil je gewoon iets lekkers, wat ook nog eens erg makkelijk te maken is, en als je het mij vraagt zijn Hollandse garnalen altijd lekker. Een heerlijk simpel gerecht dat snel klaar is en super lekker met een glaasje bubbels erbij.

Mocht je eens echt uit willen pakken? Maak dan dit gerecht met kreeft, dat geeft weer een hele andere sensatie.

Zelf aan de slag met de hollandse garnalen

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 200 gram gepelde hollandse garnalen (of ongepelde als je van wat extra werk houdt)

  • 1 groene appel

  • 250 gram crême fraîche

  • geraspte mierikswortel

  • radijs

  • veldsla

  • ongesneden witbrood

Bereidingswijze

  • Schil de appel en snij deze heel fijn en doe dit in een kom
  • Doe in een kom de garnalen, appel en crême fraîche. Doe hier een goede eetlepel geraspte mierikswortel bij en roer goed door. Maak eventueel nog wat verder op smaak met peper en zout
  • Snij het brood in dikkere plakken van ca 2 cm dik. Maak kleine rondjes met een steekring en toast deze nog even in de oven op 180C.
  • Snij de radijs in dunne plakjes.
  • Haal de toastjes uit oven, doe hier wat van het garnalenmengsel op en maak af met een radijsje en wat veldsla.
  • Super makkelijk, snel en lekker. Doe hier een glas van de Crémant de Bourgogne Jean Girard Blanc de Noirs bij.. genieten