courgette tomaat en tonijn gecombineerd tot een afbeelding

Gevulde tomaat met tonijntartaar en guacamole met pikante saus

Onlangs bij Champagnehuis Louis Casters een zeer mooi kookboek gekocht “Des Toques et des Bulles”met hierin heerlijke gerechten bij Champagne. Een combinatie waar wij zelf ook dol op zijn. De Rosé van Casters wordt geserveerd bij deze gevulde tomaatjes.

Zelf deze gevulde tomaat maken

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 8 kleine trostomaatjes

  • 150 gram blauwintonijn (sushi kwaliteit)

  • 100 gram guacamole

  • Peper en zout

  • 2 eetlepels mayonaise

  • mespunt curry kruiden

  • Tabasco

  • 1 avocado

  • Dille

Bereidingswijze

  • Snij het kapje van de tomaat en hol de tomaat uit. Bewaar het kapje
  • Snij de tonijn in hele kleine stukjes (net als wat je met een tartaar zou doen) en breng deze op smaak met peper en zout en evt eigen kruiden
  • Doe wat van de tonijn in de tomaat en hierop een beetje guacamole. Doe het kapje terug op de tomaat
  • Meng de mayonaise met de curry kruiden en de tabasco
  • Druppel de pikante saus op een bord en leg hierop de tomaten. Maak eventueel af met nog een schijfje avocado op het bord erbij en wat verse dille. Glaasje Rosé erbij en eet smakelijk!