gerookte zalm met stokbrood, champagne en 2 glazen champagne

Gerookte zalm met aardappel-venkel salade

Wie ons kent, weet dat wij liefhebbers van het goede leven zijn. Niet alleen met de Champagne en lekkere wijnen, maar ook zeker met lekker eten. Zo staat er op het balkon een heuse rookoven waar (onder andere) de heerlijkste gerookte zalmen uit komen..en doe daar dan een heerlijke salade bij. En uiteraard met een mooi glas van de Crémant Jean Girard Fût de Chêne.

Voor wie ook graag eens een vers gerookte zalm wil.. meld je dan aan via de whatsapp groep. Op het moment dat we gaan roken, sturen we een berichtje en kun je je aanmelden voor een zalmzijde.

Zelf aan de slag met je zalm met aardappel-venkel salade

Ingrediënten (voor 4 personen)

Bereidingswijze

  • Kook de krieltjes in wat water met zout beetgaar.
  • Verwijder de onder- en bovenkant van de venkelknol en schaaf in dunne ringetjes met een kaasschaaf of rasp. Leg de venkel op water met ijsblokjes, op deze manier worden ze mooi krokant.
  • Snij de appel in dunne reepjes of rasp deze met een grove rasp. Snij de dille in stukjes.
  • Doe de mayonaise met mosterd in een kom en roer hier de aardappelen, venkel, appel en dille doorheen.
  • Haal de zalm op en doe wat van de salade naast een heerlijk stuk zalm.
  • Glaasje bubbels erbij… genieten!!