verschillende kruiden

Gelakte eendenborst met mie

Een mooie eendenborst op zijn tijd, ja daar worden wij wel blij van. En dan op oosterse wijze en een glas rosé erbij, dan is het helemaal lekker. Velen denken dat een rosé zoet is, echter dat is bij deze zeker niet het geval. De Rosé van Moyat Jaury Guilbaud doet het erg lekker bij dit recept. Deze rosé is gemaakt volgens de saignée methode, roze kleur komt van de schillen van de druif, hierdoor heeft deze wijn ook een vollere smaak en past heerlijk bij lichtrood vlees.

Zelf aan de slag met de gelakte eendenborst

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 100 ml sojasaus

  • 1 theelepel vijf kruidenpoeder

  • 4 eendenborstfilets

  • 250 g Chinese (eier)mie

  • 1 schaaltje peultjes (200 g)

  • 6 eetlepels olie

  • 2 tenen knoflook (geperst)

  • ½ rode peper (in dunne ringen)

  • 300 g spinazie

  • 2 bosuitjes (in ringen)

Bereidingswijze

  • Breng de sojasaus met het vijfkruidenpoeder zachtjes aan de kook. Laat het in 4-5 min. tot de helft inkoken.
  • Bestrijk het vetlaagje van de eendenborst-filets ruim met deze ‘lak’.
  • Laat ze een uur marineren. Houd de resterende lak achter.
  • Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Kook de peultjes 2 min. in water met wat zout en giet ze af.
  • Verhit 2 el olie in een anti-aanbakpan.
  • Bak de filets op de kant met het vetlaagje 10 min. op middelhoog vuur.
  • Draai ze om en bak ze nog 10 min. op de vleeskant. Haal de eendenborstfilets uit de pan.
  • Verhit 4 el olie in een wok en bak de knoflook en de peper hierin.
  • Voeg de mie en de peultjes toe en roerbak 5 min. op hoog vuur.
  • Roerbak in dezelfde pan van de eend in de resterende lak hand voor hand de spinazie, totdat deze geslonken is.
  • Snijd de filets in plakken.
  • Verdeel de spinazie over 4 borden, schep de mie en de plakken eendenborst erop. Bestrooi met bosui.

Recept is eerder verschenen in allerhande recepten.