coquilles of sint jakobsschelpen waarvan er een is opengemaakt.

Gegrilde coquilles met schuimige Champagnesaus

Wat kan coquilles nog lekkerder maken? Juist …Champagnesaus! En weet je wat helemaal handig is.. als je de eiwitten gebruikt voor de haagse bluf.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 250 gram coquilles

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 eidooiers

  • 80 ml Champagne

  • handje rucola

  • 4 sateprikkers

Bereidingswijze

  • De coquilles met keukenpapier droogdeppen, kruiden met zout en peper en bestrijken met olijfolie.
  • In een grillpan de coquilles 2-3 minuten bakken tot ze net gaar zijn en mooie bruine strepen hebben.
  • Aan elke sateprikker 2-3 coquilles steken en de spiesjes in kleine rechte glaasjes met op de bodem een toefje rucola zetten.
  • In een kleine pan met een dikke bodem de eidooiers met de champagne en wat zout en peper op zacht vuur al kloppend met de handmixer of een garde verwarmen tot het een mooi gebonden schuimige saus wordt.
  • Schep de saus over de coquilles
  • Nu alleen nog een glas voor jezelf inschenken en genieten maar

Dit recept is eerder verschenen bij fine dining