Coquilles is eigenlijk altijd lekker maar zo met asperges en een koekje van parmezaanse kaas, daar word je gelijk blij van. Lekker snel en ook al goed van te voren voorbereiden, dus geweldig als je mensen op bezoek hebt. Wat drink je hierbij? Een bubbeltje uiteraard, maar door de verschillende smaken mag deze wel iets complexer zijn.
Ingrediënten (voor 4 personen)
80 gram parmezaanse kaas aan een stuk
8 coquilles- supervers
8 asperges
olijfolie
witte wijn azijn
handje walnoten- gehakt
peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180C. Rasp de parmezaanse kaas. Doe wat bakpapier op de bakplaat en leg hierop de geraspte kaas in 8 hoopjes. Druk deze hoopjes plat en bak vervolgens 10 minuten in de oven.
- Schil de asperges (tenzij je groene hebt) en snij de asperges in stukjes van zo’n 2 cm. Stoom de asperges in circa 10 minuten gaar.
- Doe 2 eetlepel olijfolie en 2 theelepels witte wijn azijn in een kom. Schep hier vervolgens de asperges, en de gehakte walnoten door.
- Snij de coquilles in dunne plakken en leg deze als een carpaccio op een deel van het bord. Besprenkel de coquilles met wat olijfolie en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Leg op de andere helft van het bord de asperge stukjes en maak het geheel af met de parmezaanse koekjes. Eet smakelijk