Sommige mensen raken geïntimideerd als er door de “experts” over wijn (en bubbels uiteraard) wordt gesproken. Zaken als vette wijn, mousse, hout, zuurtegraad zijn niet overdreven moeilijk te herkennen en te benoemen, maar je moet net even weten hoe..
Wij bij Bubbelsclub praten ook graag over verschillende soorten wijnen en willen je dan ook helpen om verschillende stijlen te herkennen en te benoemen. We beginnen met de mousse.
Mousse is de franse term voor bubbels, af en toe is het zo makkelijk. Nu kun je een fijne mousse hebben of een wat grovere mousse. Vergelijk dit maar met de bubbels die je tegenkomt bij Spa Rood of Spa Finesse. Deze laatste heeft veel fijnere bubbels, wat door velen als prettiger wordt ervaren.
Is het meer Spa Finesse, dan is het een fijne mousse, is het meer Spa Rood, dan is het een wat grovere mousse.
Probeer het eens om met de water- variant het verschil tussen beide versies te ontdekken en dan eens met Champagne of Crémant. Je zult merken dat er een groot verschil in kan zitten. Bij Bubbelsclub hebben we meer een voorliefde voor een fijne mousse. Belangrijkste is wat je zelf het lekkerst vindt, probeer dus gewoon wat verschillende bubbels.