gestreepte aubergine op een ondergrond van jute

Aubergine en gedroogde ham torentje

Aubergine en gedroogde ham is een heerlijke combinatie. En met dit gerecht, wat goed voor te bereiden is en eenvoudig te maken, Kun je heel veel indruk maken. En hadden we al gezegd dat het heel lekker is? Zeker met een glas Champagne erbij.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 aubergines

  • 16 dunne plakjes rauwe ham

  • rucola

  • 20 kleine tomaatjes

  • pijnboompitten

  • citroen

  • olijfolie

  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de aubergine in dunne plakken , bestrooi ze met zout en leg ze circa 20 minuten tussen keukenpapier met wat gewicht erop. (zo haal je het vocht uit de aubergines).
  • Borstel het zout eraf.
  • Leg tussen 2 vellen bakpapier de losse plakjes rauwe ham en droog deze in circa 8 minuten in de oven, zodat ze lekker krokant worden.
  • Rooster de pijnboompitjes
  • Plaats de aubergines op een vel bakpapier, bestrijk ze met olijfolie, bestrooi met wat peper en zout en rooster ze circa 20 minuten in de oven.
  • Doe de tomaatjes in een bakblik, giet hier wat olijfolie overheen en zet ze bij de aubergine in de oven.
  • Maak de rucola aan met een beetje citroen en olijfolie.
  • Doe op een bord een plakje aubergine, vervolgens wat rucola, tomaatjes, pijnboompitten en een plakje rauwe ham. Herhaal dit een paar keer totdat je een mooi torentje hebt.
  • Glaasje bubbels erbij en eet smakelijk.

Recept is eerder verschenen in mijn pure keuken 1.