Als een kind in een snoepwinkel dat is wel de beste omschrijving van dit gevoel. Afgelopen weekend zijn we naar Parijs geweest en hebben daar 2 wijnbeurzen bezocht:
De Vins & Terroirs in Maisons Laffitte en de Salon des Vignerons Independants. Beide beurzen zijn erg leuk om mee te maken maar hebben ook wel hele grote verschillen.
Aan de Vins& Terroirs beurs doen circa 150 standhouders mee waarvan 75% iets met wijn doet en de rest producenten zijn van heerlijke kazen, worsten, brood etc uit heel Frankrijk.
Deze beurs is iets amateuristischer dan de andere beurs, maar zeker net zo leuk.
Bij de Salons de Vignerons Independants doen ruim 500 (!) wijnmakers mee aan het event. Het duurt 4 dagen van 10.00 tot 20.00 dus je hebt best wat tijd om een hoop verschillende wijnen te proeven, toch zal alles waarschijnlijk niet lukken.
Iedere regio heeft hierbij zijn eigen kleur, en je kunt ook al vantevoren wat huiswerk doen, zodat je zeker weet dat je de juiste huizen gaat bezoeken. De gemiddelde Parijzenaar komt ook naar deze beurs met een karretje waarop hij de dozen gekochte wijnen mee naar huis kan nemen.
Voor ons was de Salons des Vignerons Independants een succesvolle beurs. We hebben hier kennisgemaakt met de heerlijke fruitige Méthode Ancestrale bubbel van de Mauzac druif van Domaine Carcenac uit Gaillac met de geur en smaak van tropisch fruit (rijpe mango).