Steak tartare

Het is zo’n heerlijke klassieker een steak tartare. Echt iets waarmee je veel indruk kunt maken op je gasten, ook al is het alleen al om de tijd die je bezig bent om alles fijn te snijden. Doe hier dan een heerlijk glas lichte rode wijn bij, zoals de Pierres Rouges en smullen maar.

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 420 gram diamanthaas (supervers)

  • 6 kwarteleitjes

  • 2 augurken

  • 1 eetlepel kappertjes

  • 1 sjalotje

  • kiemgroenten (bv alafalfa, rodekool kiemen etc)

  • radijs

  • komkommer

  • gladde mosterd

  • tabasco

  • worcestershiresaus

  • peper en zout

  • 25 gram fijne suiker

  • 100 ml azijn

Bereidingswijze

  • Doe de azijn en suiker in een pan en zit dit op een middelhoog vuur op. Zodra de suiker volledig is gesmolten, kan het vuur uit.
  • Maak kleine bolletjes van de komkommer, dit kan bv met een meloenschep. Doe deze in een bakje en schenk hier de azijn met suiker over.
  • Snij de augurken, kappertjes en sjalotje heel fijn. snij de radijs in dunne plakjes.
  • Snij de diamanthaas heel fijn. Het kan ook in een gehaktmolen, maar door het zelf te snijden, krijg je wel een mooiere steak.
  • Doe naar smaak worcestershiresaus, mosterd en tabasco in de steak tartare en roer dit goed door.
  • Leg wat (70 gram per persoon) steak tartare op een bord. Haal de bovenkant van het kwarteleitje eraf en zet deze in de steak tartare.
  • Leg hiernaast de radijs, kiemgroenten, kappertjes, sjalotje en augurk
  • Glaasje Pierres Rouges inschenken en genieten maar.