Salade met gerookte zalm en ricotta

Voor wie nog wat gerookte zalm over had (als dat al lukt dan), maak je er de dag erna nog een heerlijke salade mee. Schenk hier dan een glas van Champagne Fût de Chêne van Pierre Pinard bij in en het is een volmaakt feestje.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • Zak gemengde sla (uiteraard kun je zelf ook je eigen variant maken, maar we doen het vandaag lekker makkelijk)

  • bosje radijs

  • lente uitje

  • komkommer

  • gerookte zalm

  • 100 ml olijfolie

  • 1 citroen

  • ricotta

  • peterselie

  • dille

  • 50 gram ricotta

  • stokbrood

Bereidingswijze

  • Snij de radijs, de lenteui en komkommer in dunne plakjes. Doe deze bij de salade in een kom. Voeg hier de gerookte zalm in stukjes aan toe en hussel even door
  • Maak met de 100 ml olijfolie en het sap van de ene citroen een frisse dressing.
  • Doe de 50 gram ricotta, de fijngesneden peterselie en dille in een kom er roer dit goed door. Maak eventueel op smaak met peper en zout. Rol kleine balletjes van dit mengsel.
  • Schep de salade op een bord, sprenkel hier de dressing over en leg hier wat van de ricotta balletjes bij.
  • Eet de salade met wat vers stokbrood en uiteraard een glas van de Champagne.