Pieterman met peterselie pesto

Het leuke van in Scheveningen wonen is toch wel dat je even naar de viswinkel loopt voor een lekker vers visje. In dit geval hadden ze hier Pieterman. Nu is dit lelijke visje ook nog eens de giftigste die we in de Noordzee tegenkomen.. Maar een groot geluk, hij is ook erg lekker. Als je het ergens mee moet vergelijken dan is dat met zeebaars. Een mooi stevig visje dus. Onderstaand is een heerlijke pesto voor bij de Pieterman. Eventueel nog wat salade en frietjes erbij… En de wijn? Wij stellen hierbij de Chablis vieilles vignes 2017 voor. Lekker fris..

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 pietermannen (laat er bij de visboer vast filets van maken)

  • bloem

  • 50 gram peterselie (zonder de dikke stelen)

  • 50 gram pijnboompitten

  • 50 gram parmesan (geraspt)

  • 1 citroen

  • 1 teen knoflook

  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Doe de pijnboompitjes in een droge pan om ze licht te roosteren
  • Snij de dikke stelen van de peterselie en doe de takjes in de blender.
  • Snij de knoflook in een paar kleine stukjes. Pers de citroen uit.
  • Doe alle ingrediënten in de blender en maal het, schenk er wat olijfolie bij om het smeuiig te maken. Zelf heb ik er nog wat piment d’espelette bij gedaan voor een beetje pit.
  • Dep het visje droog en haal hem even door de bloem.
  • Verwarm in een pan wat olie en roomboter en bak hier de visfilets in ca 4 minuten gaar.
  • Serveer met salade, frietjes en een glaasje van de Chablis.

Foto is gemaakt door Hans Hillewaert.