Kabeljauwkoekjes

Wie houdt er nu niet van een koekje op zijn tijd, en dan helemaal zo’n heerlijk viskoekje

Ingrediënten

  • 200 g kabeljauwfilet
  • 1 tl kerriepoeder
  • 3 el slagroom
  • 1 eiwit
  • 2 el citroensap
    1½ tl suiker
  • 1 el bieslook (fijgeknipt)
  • 1½ dl magere yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • bloem
  • 1 dl zonnebloemolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

  • Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog.
  • Hak de kabeljauwfilet zo fijn als gehakt, in een foodprocessor of met de staafmixer.
  • Meng de gehakte kabeljauw met 1 theelepel kerriepoeder, een snufje zout, een snufje peper en de slagroom.
  • Voeg beetje bij beetje het eiwit toe. Laat het mengsel in de koelkast een uurtje opstijven.
  • Maak ondertussen het sausje: meng het citroensap met de suiker en roer tot de suiker is opgelost.
  • Voeg de bieslook, een snufje zout, een snufje peper, de yoghurt en de mayonaise toe. Laat het sausje tot gebruik in de koelkast staan.
  • Vorm van het kabeljauwmengsel 8 platte ronde “koekjes” en wentel deze door de bloem.
  • Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin de kabeljauwkoekjes aan beide kanten bruin en gaar (ca. 4 minuten). Voorzichtig keren!
  • Leg de kabeljauwkoekjes op 4 bordjes en schep het sausje ernaast. Eventueel garneren met plakjes citroen, partjes tomaat, sprietjes bieslook of toefjes peterselie.
  • Dan mist er alleen nog een heerlijke glaasje wijn hierbij. Neem daarvoor de entre deur mers van Lalande Labatut . Lekker fris met genoeg ronde smaak om tegen het vet te kunnen.

Dit recept is eerder verschenen bij visrecepten.