Kabeljauw ceviche met passievrucht

Rauwe vis is bijna een klassieker met Champagnes, en dan ook nog met het zuurtje van de passievrucht, maakt dit een geweldige combinatie. Doe hier een glas van de Champagne Sebastien Daviaux en je bent om..

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • sap van 1/2 limoen

  • sap van 1/2 sinaasappel

  • 1 passievrucht

  • 2 trostomaten

  • 1/2 spaanse peper

  • 300 gram kabeljauwhaas

Bereidingswijze

  • Pers de limoen en de sinaasappel uit en meng dit sap met het vruchtvlees van de passievrucht.
  • Ontvel de 2 tomaten. Snij de tomaten verolgens doormidden en haal de pitjes eruit. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snij ook de 1/2 spaanse peper in kleine stukjes
  • Voeg de tomaat en de spaanse peper bij het eerder gemaakte sap. Breng op smaak met wat peper en zout
  • Snij de kabeljauw in dunne plakjes en dompel dit even (ca 10 minuten) onder in het sap. De kabeljauw zal licht garen door de zuren uit het sap, dit zie je doordat de vis wit kleurt.
  • Leg de kabeljauw (met de gewenste “garing”) op een bordje. Sprenkel het sap hier over heen en maak evt af met wat tuinkers.
  • Je flesje bubbels openen en eet smakelijk.

Dit recept is eerder verschenen in het boek Keukenlab.