Groentestrudel

Het is een soort groentequiche, maar dan toch weer even anders, deze groente strudel. Hij kan met bladerdeeg, maar nog lekker wordt het toch wel met filodeeg. En om het extra af te maken doen je ook nog wat kaas boven op… Schenk hier dan weer een glaasje Crémant de Bourgogne Rosé bij en dit is zeker weten lekker genieten op het terras.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 vellen filodeeg

  • paneermeel

  • 100 gram boter

  • 1 losgeklopt ei

  • bloem

  • 150 gram doperwten

  • 150 gram asperges (in stukjes)

  • 150 gram sperziebonen (in stukjes)

  • 100 gram wortel (in stukjes)

  • 100 gram aardappel (in stukjes)

  • 100 gram champignons (in plakjes)

  • 1 ui gesnipperd

  • knoflook

  • 3 eetlepels slagroom

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180C.
  • Maak alle groente schoon en snij deze in stukjes/plakjes.
  • Kook de doperwten, sperziebonen, asperges, aardappelen en wortelen al dente in aparte pannen. Laat ze goed uitlekken
  • Fruit het uitje en snij de knoflook fijn.
  • Doe ca 30 gram boter in de pan en fruit hierin het uitje en de knoflook. Bak de champignons even mee. Voeg vervolgens de overige uitgelekte groentes toe.
  • Bak de groente op een hoog vuur in een 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur uit en voeg de slagroom toe. Zet dit apart
  • Smelt de overige boter in een steelpan.
  • Strooi wat bloem op een schone theedoek. Leg hierop 1 vel filodeeg. smeer in met de gesmolten boter. Leg het volgende vel erop en smeer ook weer in met boter, herhaal dit met alle 4 filodeegvellen. Als laatste doe je wat paneermeel op het deeg.
  • Leg de vulling op een van de randen en rol met de theedoek het deeg tot een rolletje. Plak de rand met het losgeklopte ei aan elkaar.
  • Leg de strudel op een bakplaat bekleed met bakpapier. En smeer het ei over de strudel.
  • Zet de bakplaat in het met midden van de oven en bak in ca 25 minuten af. Om ervoor te zorgen dat de strudel niet direct instort bij het snijden, laat hem kort afkoelen. Strooi eventueel de laatste 10 minuten in de oven nog wat geraspte kaas op de bovenkant voor een lekker en krokant korstje.
  • Glaasje crémant erbij en eet smakelijk.