Frambozen, mariakoekjes en mascarponecreme

Toetjes …o zo lekker en deze is eigenlijk ook nog erg makkelijk. Geheid dat je mensen hiermee verrast. Lekker in de wintermaanden, is bijna hetzelfde toetje, maar dan met gecarameliseerde appel en speculaas.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 bakjes frambozen

  • suiker

  • pak mariakoekjes

  • MASCARPONECREME
  • 4 eieren

  • 40 gram suiker

  • snufje zout

  • 500 gram mascarpone

Bereidingswijze

  • Doe de frambozen met een beetje water in een pannetje en verwarm het.
  • Als de frambozen wat meer een prutje zijn, voeg hier dan suiker naar smaak toe
  • Splits de 4 eieren in 2 ontvette kommen. Dit kun je door de kommen met wat citroensap in te smeren.
  • Doe bij de eiwitten een snufje zout en klop de eiwitten stijf op. Als je de kom met de eiwitten op zijn kop houdt en het loopt er niet meer uit, is het goed.
  • Voeg de 40 gram suiker bij de eigelen en klop dit tot een mooi romig mengsel. Voeg hier dan de 500 gram mascarpone aan toe en roer net zolang tot er een glad mengsel ontstaat.
  • Voeg tenslotte de opgeklopte eiwitten toe aan het eigeel-macarponemengsel.
  • Verkruimel wat mariakoekjes. Houd er nog een paar over voor de garnering.
  • Doe een laangje van het frambozenmengsel in een kommetje/glas, doe hier wat van de verkruimelde koekjes op en maak af met de mascarponecreme.
  • Super lekker met een glaasje demi-sec.