Eten & Drinken

Je kunt uiteraard niet naar de Champagne toe en dan niet lekker eten en drinken. In Epernay zijn vele leuke en lekkere mogelijkheden. Mocht je nog andere topadresjes hebben, dan horen we dat uiteraard graag.

Wijnhuizen aan de Avenue de Champagne

Een bezoek aan de Champagne hoofdstad is uiteraard niet compleet zonder een bezoek aan de wereldberoemde (en Unesco- worldheritage) Avenue de Champagne. Bij verschillende huizen kun je op het terras genieten van een heerlijk glas. Onderstaande terrassen kom je tegen op het stuk tussen de Office de Tourisme en Mercier.

Wijnbars

Voordat je aan tafel gaat, is het tijd voor een aperitief. En geheel onverwacht in deze buurt.. adviseren wij een glas Champagne. Hieronder een aantal wijnbarren met een leuke selectie Champagnes waar je ook een kleine proeverij kunt doen.

Restaurants

Uit eten gaan is geen enkel probleem in Frankrijk. We raden je aan om tussen de middag gebruik te maken van een heerlijke menuutje ergens (zeker bij Michelin ster Les Berceaux een goed alternatief voor het dure diner) en dan s’avonds iets minder uitgebreid te eten. En uiteraard neem je hier een glaasje bubbels bij.

Winkels waar wij blij van werden

Iedere keer komen we wel weer andere leuke winkels tegen met de lekkerste producten, maar hier werden we al heel blij van

  • La cloche a Fromage – 19 Rue Saint-Thibault – heerlijke kazen
  • Les Gourmandises d’Amaelle – 25 Rue Général Leclerc – volgens ons het beste chocoladebroodje
  • Le comptoir de Mathilde – 17 Rue Saint-Martin – voor leuke cadeutjes (uiteraard eetbaar)
  • Op de markt op zaterdag staan er ook verschillende kaasboeren en ook kramen met mooie patés, worsten en vleeswaren. En uiteraard een lekker stokbroodje van les gourmandises d’ Amaelle (volgens ons het lekkerste brood).
Lekker eten en drinken thuis kan uiteraard ook