Domaine Lalande-Labatut-entre2mers

In 1971 heeft Dominique Falxa, zoon van een wijnmaker, al zijn spaargeld ingezet om zijn eerste stuk land te kopen. De jaren erna breidt hij gestaag zijn wijngaarden uit. In 1976 lukt het hem ook om het huisje wat bij het domaine hoort te betrekken en kan zo beter meegaan in het ritme van de wijngaard.

In 1979 worden de eerste flessen wijn geproduceerd. Op dit moment hebben zijn kinderen Isabelle en Régis het bedrijf al overgenomen. Zij bekommeren zich over de 44 hectare die het domein dan groot is en maken 2 AOC Crémants de Bordeaux, 4 rode wijnen AOC Bordeaux en 2 witte wijnen AOC Entre-Deux-Mers (entre2mers).

Bij Bubbelsclub voeren we de Entre-Deux-Mers, een combinatie van 45% sauvignon blanc, 40% sauvignon gris, 10% semillion en 5% muscadelle. De wijn heeft dus aan de ene kant iets fris, van de sauvignon, en aan de andere kant een klein zoetje. Is dus een geweldige combinatie bij een visje met een botersaus..

De druiven worden verbouwd op 2,6 hectare grond kalkrijke kleigrond in Salleboeuf, een kleine 15 kilometer van Bordeaux. Per jaar worden ca 17.000 flessen van de Entre-Deux-Mers gemaakt.