Corona en Champagne

Ondanks eerdere berichten dat Champagne je immuun zou maken voor het Corona-virus, is dit helaas niet waar. Het kan je echter wel helpen om het thuis nog wat aangenamer te maken.

Als op 15 juni de grenzen (hopelijk) weer opengaan, is het dan ook voor ons ook weer mogelijk om zowel de zakelijke als de privé voorraad aan te gaan vullen. Uiteraard zullen wij dit doen vanuit het nieuwe onderkomen in Epernay-The Clubhouse.

Het voordeel van dit onderkomen is dat je het appartement voor jezelf hebt, je hoeft dus geen ontbijtbuffet of andere zaken te delen. Uiteraard kun je wel hier en daar uit eten gaan, er zijn ook een paar leuke restaurants met een geweldig terras, dus maak daar gebruik van.

Maar wat zijn nu de regels als je naar Frankrijk gaat/ in Frankrijk bent:

  • in Frankrijk geldt een 1 meter afstandsregel. Ben je net lekker gewend aan die 1,5 meter, houd die dan gewoon aan.
  • mondkapjes (zelfgemaakt of anderszins) zijn verplicht in OV en musea. In sommige winkels zal je ook gevraagd worden deze te dragen. Op straat hoeft het niet. (port du masque obligatoire)
  • je mag met maximaal met 10 personen in een groep aan tafel. Echter als je naar toilet gaat, moet je mondkapje op.
  • maskers kun je eenvoudig kopen bij de apotheek (en daar zijn er genoeg van en ook bieden veel andere winkels ze aan)
  • Champagneboeren zijn vaak wel open, maar let er op dat het wel verstandig is om van tevoren een afspraak te maken, zodat ze je ook daadwerkelijk kunnen ontvangen.
  • Voor een volledig en up-to-date overzicht van de verschillende regels, kijk hier .