Champagne Pierre Pinard

Champagne Pierre Pinard komt uit Sézanne en is het hart van de Côte de Sézanne, sinds kort een eigen gebied. In tegenstelling tot de rest van de Côte des Blancs, wordt hier meer gebruik gemaakt van Pinot Noir, waarbij de Chardonnay vaak geniet van wat tijd op eikenhouten vaten, iets wat verder naar het zuiden in de Côte des Bar weer minder gebruikelijk is.

Al sinds 1670 werken de Pinards in de regio Sézanne op de druivenvelden. Toen rond 1900 de phylloxéra ook in deze streek het einde van de druiventeelt betekende, is er overgestapt naar landbouw. Echter rond 1950 zijn de Pinards weer Champagne gaan maken.

Bij Pierre Pinard leggen ze niet alleen de Chardonnay op eikenhouten vaten, ook laten ze de Champagnes veel langer “sur lie”liggen dan gebruikelijk. 36 maanden in plaats van de voorgeschreven 15 maanden voor de standaard Brut. Dit levert een mooie volle Champagne op, die niet alleen heerlijk is als aperitief, maar ook geweldig bij de maaltijd. Bij Bubbelsclub zijn de Brut TraditionCuvée de RéserveCité des Mails Millésime 2004 en de Cuvée Fût de Chêne te verkrijgen.