Wat zeg je, Bubbels worden goedkoper?

geplaatst in: Uncategorized | 0

accijnsDat er accijns geheven wordt op alcohol is wel algemeen bekend, maar lange tijd is Champagne gezien als een luxe product waar een speciaal (hoog)accijns tarief voor was. Dat is nu verleden tijd.

Vanaf dit jaar valt Champagne in hetzelfde accijns tarief als “gewone” wijn en dat willen we graag laten zien in onze verkoopprijzen. Meestal wordt alles duurder, maar als het om champagne gaat zie je dat onze prijzen nu gedaald zijn. Niet als eenmalige actie of zolang de voorraad strekt, maar zie het gewoon als vorm van belastingteruggave.

Tot zover het goede nieuws, We kennen onze belastingdienst natuurlijk niet als bijzonder gul. Om de misgelopen inkomsten te compenseren is de accijns op wijn de afgelopen jaar gestegen. Aangezien het volume in wijn veel groter is dan in Champagne lijkt de stijging per fles wel mee te vallen.

Wij gaan er natuurlijk vanuit dat 2017 een fantastisch bubbeljaar wordt. De prosecco lijkt wat uit de mode, maar de wens naar een bubbel is gebleven. Wij merken dat de Cremant steeds meer aandacht krijgt en ook steeds vaker te vinden is op de menukaart.

Laat een reactie achter